Thursday, 11 September 2014

THOUGHTSY FRIDAY : COLOUR

WHAT TYPE OF PERSON ARE YOU ?

Pernah terfikir jenis apakah peribadi anda ? Bila duduk termenung, terkadang terfikir, jenis orang yang macam mana aku sebenarnya. Soalan ni sebetulnya diri sendiri tak boleh tentukan kan ? Sebab mungkin kita akan tersalah tafsir, atau akan terlebih over-defining diri kita sendiri. Mungkin dalam hal ni, kita boleh mintak kawan atau family bagitahu kita, kita the truth is, what ?

 Selalu terfikir, am I right or wrong ? Orang suka aku tak ? Aku perasan ke kalau aku rasa aku ni baik ? Ada ke orang terasa hati dengan aku, betul ke aku tak membenci orang tak mengata orang, mengumpat ? Mengumpat ya, bila kita memberitahu orang lain perihal laku buruk orang terhadap orang lain. Boleh jadi fitnah bila, kita bagitahu orang lain, perihal orang tersebut berlaku buruk tetapi dia sebenarnya tidak. Kuatkah aku nak menahan godaan untuk berhenti define orang, atau says dreadful thing about people. Jawapan untuk soalan aku sendiri, stop.

STOP OVER-THINKING

Berhenti ambik tahu hal sesiapa, because hanya kita sendiri ada authority untuk ubah benda tak sepatutnya kita nak buat. Susah, sangat susah. Sejujurnya, aku elak dari percakapan nak menasihati orang bab agama or buat benda baik kerna aku juga manusia biasa, masih perlu ilmu untuk dicari as for me, I would be the one who seek other people's opinion whether good or bad. Slowly, change it. From the inside to the outside.

First, my goal from now on. Tak perlu tunggu permulaan awal tahun or ramadhan, start from now. I want to spread good vibes through the people I met, the people lived around me, the people who are with me, start to appreciate apa yang orang-orang ni dah sumbangkan dalam hidup kita. Look at how much effort they put, just to see us smile and I will do the same. I will do the same to the people, its not that, what they pay, they will get it back. No.

COLOURING MY LIFE BEAUTIFULLY

Rasa macam nak tulis poem je untuk homework kelas poetry guna frasa tu. Yep, colour my life beautifully. I started to love all the colour that we have in all the monochromatic colour scale. From what I read, people with vibrant's favourite colour tend to have great personality through all the colour presented. That is why, wherever I go, to what place I visit, to many colourful things that I have seen, I take pictures of it and share it through my social account. Twitter, Facebook, Blog and Instagram preferably.

I took a long way to type this, because I need a good words for you to read because I know whoever visiting my page, would read it. Thanks for grant me support because my blog notifications viewer keep increasing each day if I post a new entry. Haha macam ayat biasa dari Ashh Annas, abunk rasa nak menangis tepi bucu katil je sebab terharu. Haha, sokey stalk pun  stalk lah, tak kesah. I appreciated all of you sudi rate kan my blog's rating. As long as jangan buat ayat "dont copy others, be yourself". Orang gini tak nak kasi kredit langsung dekat orang yang kasi inspiration dekat dia. Bak kata my friends Rafidaaaaaaaah, I paling tak suka orang buat ayat gitu, rasa nak kasi kaki je. Haha apapun kawan, first time I jumpa orang yang sokong I. I laff you babe.

Because tak payah lah terang-terang kita nak tulis, do not copy others kan, apa salahnya kalau kita take it as inspiration ? Semua orang tak lari dari idea sama, so jangan put the hard feelings on apa jua orang buat, menyesakkan hati je. Be chill, okay ? Syurga tak lari ke mana, akhirnya kita semua di situ juga. Insha Allah.

Hope my full length paragraph today can bring joy to you.
Sama-sama kita share aura positif okay ?
Till then, wait for my another entry. Malam ni nak bertolak ke Perak.
Ah tak zabarnyaaaaaaaaaaa. And oh, another photoshoot with ztilutpii and rafidah to post.
Stay tuned.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...